Når du tager til Mallorca, kan du godt regne med at skulle spise lækker mad. Mallorca mad er inspireret af mange forskellige kulturer, men især den spanske og catalanske.
Fordi Mallorca ligger midt i Middelhavet er der let adgang til fisk, skaldyr og blæksprutter, og det præger selvfølgelig det mallorcinske køkken. Derudover bliver der også brugt meget svinekød og friske grøntsager i Mallorca maden.
Det mallorcinske køkken
Fordi Mallorca er en del af Spanien, kan du selvfølgelig få alle de klassiske spanske retter som paella og gazpacho, og du skal ikke gå langt for at finde lækre tapas restauranter på Mallorca.
Men Mallorca har også sine egne specialiteter. Prøv fx den berømte mallorcinske pølse Sobrasada, der smager af noget mere end vores røde pølser herhjemme. Eller prøv den mallorcinske udgave af bruchetta Pa amb Oli med skinke og ost eller olivenolie og tomat. Suppe er også populært på Mallorca, og de fås med fisk og masser af friske grøntsager.
Krydderi på hverdagen
Mallorca mad er ofte mere krydret end i det danske køkken. Det skyldes at mange krydderier vokser på Mallorca. Typiske krydderier i maden på Mallorca er Rosmarin, basilikum og timian.
Vin på Mallorca
Når du afprøver det mallorcinske køkken, kan du heller ikke komme udenom vinen. Mallorca producerer deres egen vin hovedsageligt i områderne Binissalem og Pla i Llevant, og du kan købe det i butikker og på restauranter rundt omkring på øen.
Mad med stjerner
På Mallorca findes der også flere restauranter, der har fået de berømte og prestigefulde Michelin stjerner. Her kan du både spise mallorcinsk mad og klassiske retter.